Werkwijze en verzekering

Werkwijze

Bij de eerste afspraak wordt middels het stellen van vragen en lichamelijk onderzoek een duidelijk beeld verkregen van de klachten en eventuele oorzaken. Op basis daarvan stellen wij een persoonlijk behandelprogramma op.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Waarbij u begeleid wordt in het doen van specifieke oefeningen. Deze therapie is bedoeld om door middel van oefeningen de spieren te versterken, de lichaamshouding te verbeteren en gewrichten te mobiliseren. In onze praktijk maken wij gebruik van een aantal specialisme ter behandeling van de klachten, zoals; mobilisaties, dry needling en manuele therapie.

In sommige gevallen kan iemand niet naar de praktijk komen en dan behandelen wij aan huis. In overleg wordt het traject zo spoedig mogelijk op de praktijk op gestart.

Verzekering

Wat u voor fysiotherapie betaalt, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed en krijg je te maken met een verplicht eigen risico. In 2023 is dat € 385. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering die (een deel van) de kosten voor fysiotherapie dekt. Voor een aanvullende verzekering geldt nooit een eigen risico. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen fysiotherapie zelf te betalen en dus geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Kosten aanvullende verzekering

De premies voor aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar en zijn mede afhankelijk van de dekking. Een verzekering die 9 behandelingen fysiotherapie vergoedt, is uiteraard goedkoper dan een verzekering die 36 behandelingen vergoedt. De premies van de verschillende aanvullende verzekeringen kun je  vergelijken op ZorgverzekeringWijzer.nl. Bij een naturapolis wordt alles vergoed als je naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met je zorgverzekeraar. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je (een deel van) de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis wordt over het algemeen het grootste deel vergoed, ongeacht of jouw fysiotherapeut een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Soms betaalt de gemeente mee

Sommige gemeenten bieden inwoners met een laag inkomen een gemeentelijke zorgverzekering aan. Dat is een verzekering op maat (de gemeentepolis) die van groot belang kan zijn voor mensen met een beperking en/of chronisch zieken. Voor deze groep is een verzekering betaalbaar omdat de gemeente meebetaalt aan de premie. Informeer bij je  gemeente of ga naar www.gezondverzekerd.nl en klik op je gemeente.